Podno grejanje

Podno grejanje

 

Svejedno da li za stambene prostore, kancelarije i poslovne zgrade, individualne i sportske hale ili otvorene prostore - ono što je nekada bilo odstupanje od pravila, sada postaje očekivano: korisnički optimizovano grejanje i hlađenje sistemima koji kontinualno održavaju korak sa korisničkim prohtevima. Zato se ne može reći da je iznenađenje što većina projektanata i vlasnika zgrada koji traže moderna i napredna sistemska rešenja, biraju upravo   sisteme podnog/zidnog grejanja i plafonskog/zidnog hlađenja. Na popularnosti dobijaju i projekti rekonstrukcije sa ovakvim sistemima.

Mnoge inovacije koje je unela firma Roth u tržište tokom godina su napravila značajne pomake  u razvoju tehnike. Uz korisnički komfor i slobodu arhitektonskog dizajna, odlučujući kriterijum za odabir ovakvog tipa grejanja i hlađenja su i energetske uštede, higijena i zaštita životne sredine.

Optimalno podešavanje temperature uz precizno doziranje energije čini Roth sisteme grejanja i hlađenja pouzdanim iz dana u dan. Negativni uticaji na sobnu temperaturu (kao npr. vrtložni vazduh, promaja i akumulacija toplote) su stvar prošlosti. 

Eksperti znaju: što je veća površina koja odaje toplotu, veća je efikasnost i ekonomičnost grejanja prostora. U poređenju sa običnim radijatorima, idealna sobna temperatura sa sistemima podnog grejanja je 1-2°C niža. Uštede energije od 6-12% koje su posledica toga govore za sebe, kao i niže temperature sistema i razvoda grejanja. Ovi sistemi su takođe veoma pogodni za korišćenje sa opremom koja proizvodi obnovljivu energiju, kao npr. solarna tehnika. Dodatni plus je higijena: suvlja toplota lišava bakterije i čestice prašine vlažnosti koja im je potrebna za preživljavanje.

Za dimenzionisanje sistema i proračun gubitaka i dobitaka preporučujemo namenski komercijalni softver Roth Instaltherm. Pomoću softvera možete vršiti detaljno planiranje razvoda grejanja, podnog grejanja ili sanitarne vode. Kontaktirajte nas za uslove nabavke sofvera 

 

Iz ponude izdvajamo sledeće sisteme podnog grejanja Roth:

Dizajn Joomla teme Joomlathemes.co, dorada Dravidis